November 20, 2013

Puzzledest, taimedest ja muust...

Kui nüüd meie ees oleks hulk puzzletükke, siis võime neid omavahel kokku sobitada, et tükikeste ühinemisel tekiks tervikum pilt.
Võime isegi mõtiskleda, et kõik puzzletükid on justkui loodud ühinema ainult mõne üksiku teise tükiga.
Ja et ükski tükk ise ei proovi ennast ühildada, sobitada teistega, kellega ta kokku lihtsalt ei sobi. Ei proovita ka sobitamise, ühildumise "nimel" muuta ei ennast ega teisi tükke.
Tükid lihtsalt on - nad kas sobivad kokku või ei sobi. Justkui oleks kõrvuti, kokku olemiseks loodud või mitte. Kuid lõpuks on ikka kõik tükid teineteisega otseses või kaudses ühenduses - on nad ju kõik osakesed ühes ja samas tervikus.

* * *

Kui külvatakse mulda erinevaid seemneid, siis kõik seemned justkui " teavad " täpselt, kellena neil on vaja tärgata, kasvada, areneda. Millal õitseda, millal viljuda.
On vaja mulda, mineraalaineid, vett, õhku, Päikest, et seemnetes olev "potensiaal" võiks avarduda, suureneda. Neil ei ole vaja, et keegi " ütleks " neile, kes nad on. Või kuidas nad peaksid olema, või kelleks arenema. Või mida peaksid tegema või mida ei tohi, või kuidas nad peaksid muutuma -  kui palju, milleks, kui kaua ja kellega. Neile ei ole vaja arengukavasid, õppeprogramme, kursusi, treeninguid, koolitusi, harjutamist, täiendkoolitusi, eksameid.

* * *

Ka kõik planeedid, kuud, Päikesed-tähed justkui "teaks" ülitäpselt, kuidas pöörelda, tiirelda, toimida - püsida eksimatult oma orbiidil, funktsioonis. Ja miljonid erinevad liigid siin planeedil tunnevad ka, kuidas neil on vaja olla, millal ja kuidas on vaja toimida.

No comments:

Post a Comment